Vianočná výzdoba galérie Lafayette nesklamala ani v roku 2017. Inšpirovala nás k sladkému vianočnému pečeniu. Ujo google odporučil Tinkine recepty – a výber neľutujeme, boli priam Spectacular – čo je názov tohtoročnej vianočnej výzdoby v Lafayette. Ale o nej až v najbližšom článku.
Ako sme naše úžasné koláčiky pripravili? Tu máte originálny recept podľa Tinky.
Potrebovali sme:
- 300g špaldová hladká múka
- 60g špaldová celozrnná hladká múka
- 40g pomleté mandle alebo v našom prípade mandľová múka
- 140g pomletý trstinový cukor
- 1ks vanilka alebo vanilkový lusk
- 2ks žltky
- 6čl citrónová šťava
- 200g maslo
- štipka himalájska soľ
Všetky ingrediencie spolu vypracujeme na pekné cesto. U nás všetko zvládli baby samé, takže môžem len odporučiť, s cestom sa naozaj ľahúčko pracovalo.
Vypracované cesto vložíme do sáčku a na noc necháme oddýchnuť v chladničke. Na druhý deň si ho vyberieme asi hodinku pred ďalším spracovávaním.
Cesto sme vaľkali na silikónovej podložke, ktorú sme si predtým trošku pomúčili. Keď sa začalo po čase zhora lepiť, vaľkali sme ho ďalej cez potravinovú fóliu.
Povykrajované tvary sme dali piecť na 160C približne na 9 min. Všetky ostatné triky pre dokonalosť chutí – nájdete v závere nášho videa 😀